Om mig selv

JC 2016

Jeg er klassisk musikjournalist, født 1968. Cand.phil. i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Siden 1992 (!) har jeg arbejdet i DR for den klassiske radiokanal P2, for DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet.

Desuden arbejder jeg freelance som klassisk musikskribent og anmelder. Jeg har blandt andet skrevet for magasinet Klassisk, Jyllands-Posten, Den Store Danske Encyklopædi, Grove Dictionary of Music and Musicians, Musik in Geschichte und Gegenwart, OPUS, Klassisk Musikk, Optakt, Dansk Musiktidsskrift, Tivolis Koncertsal og Det Kongelige Teater, og jeg har skrevet mange booklets om især dansk musik til pladeselskaberne Dacapo, Chandos, EMI, Danacord, CPO og andre.

Jeg har været medredaktør af den dansksprogede pop/rock sangbog Den nye sangskat (2005 og 2008) og er medforfatter af violinisten Ludmila Spektors erindringsbog Emigrant på livstid (2014).

I september 2018 udkommer min nye bog, som er en biografi om den danske komponist Ludolf Nielsen (1876-1939). Bogen udgives af Forlaget Multivers og er den første, der nogensinde er skrevet om denne interessante komponist. Den bygger i høj grad på Ludolf Nielsens private papirer og andre hidtil ukendte kilder.
Bogen om Ludolf Nielsen er en del af serien Danske Komponister, som jeg er redaktør af.

Jeg er næstformand i Weyse Fonden, medlem af bestyrelsen for Magister Jürgen Balzers Fond og medlem af bestyrelsen for Langgaard Selskabet.

Kontakt mig på jens.cornelius@gmail.com.
Du er også velkommen til at følge mig på Twitter, hvor jeg skriver om især dansk og nordisk musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *