Om mig selv

JC 2016

Jeg er klassisk musikjournalist, født 1968. Cand.phil. i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Siden 1992 (!) har jeg arbejdet i DR for den klassiske radiokanal P2, for DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet.

Desuden arbejder jeg freelance som klassisk musikskribent og anmelder. Jeg har blandt andet skrevet for magasinet Klassisk, Jyllands-Posten, Grove Dictionary of Music and Musicians, Musik in Geschichte und Gegenwart, OPUS, Klassisk Musikk, Seismograf, PubliMus, Optakt, Dansk Musiktidsskrift, Den Store Danske Encyklopædi, Tivolis Koncertsal og Det Kongelige Teater, og jeg har skrevet ca. 100 booklets om især dansk musik til pladeselskaberne Dacapo, Chandos, EMI, Danacord, CPO og andre.
Jeg har været ordstyrer og moderator på bl.a. BogForum, Grundtvigsk Forum og Rued Langgaard Festivalen, og af og til holder jeg et foredrag.

I 2018 udkom min biografi om den danske komponist Ludolf Nielsen (1876-1939). Bogen er udgivet af forlaget Multivers og er den første, der nogensinde er skrevet om denne interessante komponist. Den bygger i høj grad på Ludolf Nielsens private papirer og andre hidtil ukendte kilder, som jeg har undersøgt grundigt.
Bogen har fået meget fine anmeldelser: “Sagligt, sikkert og mundret” (Politiken); “Fængslende skrevet” (Kristeligt Dagblad); “Jens Cornelius’ fine bog giver det hjemlige publikum virkelig gode argumenter for at opdage Ludolf Nielsen” (Information); “Fokus på både det solide forarbejde og den tidssvarende formidling” (Berlingske); “Et fint og velformidlet overblik og indblik i komponistens liv og produktion” (Dansk Årbog for Musikforskning).

Bogen om Ludolf Nielsen er en del af Multivers’ bogserie Danske Komponister, som jeg er redaktør af. Der vil fremover udkomme ca. tre bøger om året, og hovedvægten bliver på de komponister, som ikke før har haft en egen biografi. For tiden arbejder jeg på bogen om komponisten Victor Bendix (1851-1926). Læs mere om serien her.

Jeg har tidligere været medredaktør af den dansksprogede pop/rock sangbog Den nye sangskat (to udgaver, 2005 og 2008) og er medforfatter af violinisten Ludmila Spektors erindringsbog Emigrant på livstid (2014).

Jeg er formand for Weyse Fonden og medlem af bestyrelserne for Magister Jürgen Balzers Fond, Langgaard Selskabet og Edition-S / Dacapo Records. Desuden er jeg med i advisory boardet for Institut for Dansk Lydarkæologi.

Kontakt mig på jens.cornelius@gmail.com.
Du er også velkommen til at følge mig på Twitter, hvor jeg skriver om især dansk og nordisk musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *